Studier

Vi i Papperstrean har en aktiv studieverksamhet.
Det kan vara utbildningar inom Pappers och även inom ABF som kan beröra och intressera oss.  Studiekommittén skannar regelbundet av det aktuella utbudet och även vad medlemmarna har för önskemål och behov.  Det händer också att vi snickrar ihop någon egen utbildning när behov finns. Vi försöker även hålla blåslampan under rumpan på våra förtroendevalda så dom vidareutbildar sig.
På den här sidan ska vi försöka presentera aktuella utbildningar som kan vara av intresse.

Kontakta oss via kontaktformuläret under "Kontakt" eller skicka ett mail till studieorg@papperstrean.se

Studiekommittén består av:
Tomas Hjalmarsson, SwedPaper A-skift, studieorganisatör
Kjell Johansson, Fiber E-skift
Mattias Melin, Lut&Kraft A-skift
​​​​​​​Janne Valkeinen, PM5 B-skift

Studieplanering 2020.

Studieplaneringen håller på som bäst då Studiekommittén träffar ombudsgrupperna just nu. Produktgruppen har redan planerat sina studier när ni läser detta och övriga ombudsgrupper kommer att planera.
Det som sedan följer är att Papperstreans styrelse, alla kommittéer och alla övriga fackliga förtroendevalda skall kontaktas för att se över om det finns några behov av studier som fattas.
​​​​​​​Detta leder i slutänden till ett resultat som skall malas vidare i Gävle-Dala-distriktet och i Förbundet.

Studier i Papperstrean i framtiden.

Vi har under ett antal möten nu diskuterat om hur vi skall arbeta med våra studier i avdelningen i framtiden. Detta för att vi skall klara av att möta de krav som kommer i framtiden.
Vi diskuterade att vi måste bli mer aktiva med studieuppsökeri så att vi på detta sätt kommer närmare våra f örtroendevalda och våra medlemmar i Papperstrean. Frågan kommer att fortsätta att diskuteras ännu ett tag på ett antal kommande möten i Studiekommittén.

Tomas-HjalmarssonTomas-Hjalmarsson
Tomas Hjalmarsson
Tomas Hjalmarsson
​​​​​​​studieorganisatör

Kontaktuppgifter:
Studieorganisatören får du enklast tag på 152:an (Sociala Fondenhuset) och jag finns oftast där på måndagar 8:00–16:00 om jag nu inte har jobbat natt före (A-Skift).
Telefon: 026-191053.
E-post: studieorg@papperstrean.se
Internpost i internkuvert: Avdelning: 152:an. Mottagare: Tomas Hjalmarsson

Studieutbud i Pappers 2020

Det är beslutat att Pappers kommer att genomföra:
2 Förbundskurser, 2 Lag & Avtal, 2 Miljökurser, 1 Ungdomskurs, 1 Ekonomiutbildning, 1 Revisorskurs. Till detta tillkommer utbildningar anordnade av LO, Runö Folkhögskola och ABF.


Aktuella utbildningar 2020! 

Pappersutbildningar:
Ligger lite nere så här i Coronatider.  Håll koll på Pappers hemsida under "kalendarium".

Utbildningar på Runö Folkhögskola
Se ovan.

Kurser hos LO
Det finns även många LO-utbildningar att söka. Det är fritt att söka på LO:s hemsida förutom ”Insikter”. Kallelser till de utbildningar Pappers erbjuder kommer som vanligt att skickas ut i god tid före sista anmälningsdatum.
Du kan redan nu börja fundera om det är någon av de ovanstående utbildningarna som skulle passa. Gå gärna in på Pappers och LO:s hemsida och titta om det är något där som kan vara intressant för just dig. Adresserna till dessa hemsidor finner du till höger under länkar till studier.

Hur anmäler jag mej till en utbildning?

Sedan en tid finns det nu möjlighet att anmäla sig till utbildning via en länk på kursinbjudan eller direkt på någon av ovanstående hemsidor. Om du anmäler dig direkt på nätet! Tänk då på att skicka ett meddelande till mig på studieorg@papperstrean.se direkt efter att du anmält dig där du skriver:
Namn.
Telefonnummer som jag kan nå dig på, om behov finns.
Vilken utbildning du har anmält dig till.
Vem som genomför utbildningen, exempelvis Pappers, Runö eller LO?
När utbildningen kommer att genomföras, så att jag kan ordna ledighet till dig om det behövs.

Detta för att jag så snabbt som möjligt får reda på när någon har anmält sig. Du kan också precis som tidigare anmäla dig till mig. Fyll i bifogad anmälningsblankett och skicka in den till mig precis som vanligt i ett internkuvert adresserat Avdelning: 152:an. Mottagare: Tomas Hjalmarsson
Det går även bra att skicka via e-post studieorg@papperstrean.se, se då till att fylla i samma uppgifter som på anmälningsblanketten. Tänk på att jag måste ha lite tid på mig för att hinna skicka in din ansökan.

Länkar om studier


Pappersindustriarbetareförbundet:
Om du är intresserad vilka utbildningar som kommer att genomföras under året och i ett tidigt skede kunna se och planera in vilken utbildning man vill delta på, gå då in på länken nedan. Där ser du vilka kurser och aktiviteter som är planerade och senaste ansökningsdatum för kursen
Runö Folkhögskola 
Här genomför man ett flertal arbetsmiljöutbildningar. Gå in och titta på deras program på nedanstående länk:
LO
Gå in och titta på om det är någon utbildning som skulle vara intressant. Om så är fallet hör du av dig till mig så skall vi tillsammans titta på frågan och om intresse finns anmäla dig till utbildningen. Du kan söka alla utbildningar utom ”Insikter” i utbildningsprogrammet.